Station Europe anunță formarea Alianței pentru Educație și Societate, în colaborare cu 16 instituții educaționale din diverse regiuni ale României. Alianța a fost oficializată în cadrul primei întâlniri desfășurate la București.

Alianța pentru Educație și Societate reprezintă o inițiativă strategică a Station Europe, care urmărește să sprijine copiii și tinerii din România să își folosească creativitatea în scopul dezvoltării comunităților din care provin, prin integrarea unor proiecte și metodologii educaționale inovatoare în spațiile de învățare.

În 2024, această Alianță cuprinde 16 școli și biblioteci din diverse regiuni ale României, după cum urmează:

– Biblioteca Județeană „I.S.Bădescu”, Sălaj

– Liceul „Regina Maria”, Dorohoi, Botoșani

– Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”, Bârlad

– Biblioteca Publică Locală Pietrari, Vâlcea

– Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”, Târgoviște, Dâmbovița

– Liceul Teoretic „Pontus Euxinus”, Lumina, Constanța

– Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, Năvodari, Constanța

– Biblioteca Orășenească „Prof. Ion Buzea”, Măcin, Tulcea

– Biblioteca Județeană Satu Mare

– Biblioteca Comunală „I.I. Mironescu”, Tazlău, Neamț

– Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri”, Bacău

– Liceul Tehnologic Felix, Sânmartin, Bihor

– Biblioteca Orășenească Titu, Dâmbovița

– Biblioteca Comunală Vladimir, Gorj

– Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare, filiala Firiza

– Liceul Teoretic Costești, Argeș

Profesorii și bibliotecarii Alianței pentru Educație și Societate își propun să colaboreze în beneficiul comunităților locale prin susținerea și promovarea proiectelor educaționale, civice și creative, încurajând implicarea tinerilor și dialogul constructiv cu actorii sociali.

De exemplu, aceștia sunt implicați în mod direct în proiectul AMPLIFY: Citizens, susținut de Parlamentul European. Acest proiect își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța votului și a participării tinerilor la viitoarele alegeri. Proiectul „AMPLIFY: Citizens” are ca obiectiv mobilizarea tinerilor și noilor votanți să participe la viitoarele alegeri europene și să conștientizeze importanța votului în societatea actuală. Pentru a atinge acest obiectiv, Alianța facilitează organizarea de ateliere tematice, livrate de voluntarii Creators for Change în spațiile educaționale dedicate dezvoltării creativității.

Această Alianță reprezintă un pas important în promovarea metodelor educaționale adaptate nevoilor actuale ale tinerilor. Station Europe își propune, prin Alianța pentru Educație și Societate, să creeze centre de inovație și schimbare în comunitățile locale, unde profesorii și bibliotecarii se implică activ în proiecte educaționale și culturale menite să îmbunătățească experiența de învățare a elevilor și să promoveze angajamentul civic în rândul tinerilor.

Pentru mai multe informații despre proiect, vizitați site-ul Station Europe la https://stationeurope.org/ sau paginile de social media.

Despre organizație

Station Europe este o organizație non-guvernamentală înființată cu scopul de a reuni liderii și mințile creative pentru a crea, colabora și împărtăși idei utile, care conduc la un viitor sustenabil și democratic pentru generaţiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *