Astazi, 26 septembrie 2022, elevii din cadrul Liceului Teoretic „Pontus Euxinus” au sarbatorit Ziua Europeana a Limbilor. Manifestarea a debutat in anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei Anul european al limbilor vorbite. De atunci, in fiecare an sunt promovate multilingvismul si diversitatea culturala.

Pentru a celebra aceasta zi, elevii liceului „Pontus Euxinus” au realizat afise care au reprezentat diverse limbi straine de circulatie in Europa, lucrari care ulterior au fost prezentate personalului didactic, precum si celorlalti elevi ai institutiei. Convinsi ca diversitatea lingvistica reprezinta cheia unei mai bune comunicari interculturale si ca este unul din elementele principale ale patrimoniului cultural al continentului nostru, elevii liceului „Pontus Euxinus” au depasit asteptarile tuturor si au realizat proiecte demne de a fi prezentate publicului si de a fi promovate.

Echipele castigatoare au fost cele realizate de elevii clasei a XII-a, acestea prezentand limba portugheza, precum si limba italiana.

Felicitari elevilor care au realizat aceste proiecte, precum si personalului Liceului Teoretic „Pontus Euxinus” pentru implicare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *